Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Parket

Zoekt u een aannemer om uw parket te plaatsen, onderhouden of renoveren? Parketspecialisten uit uw buurt maken misschien wel deel uit van ons netwerk en kunnen u helpen bij uw werken.

Vul daarom het onderstaande formulier in en ontvang tot 5 gratis afspraken met professionals. Zij komen bij u langs om uw wensen te bespreken en zullen nadien een offerte opstellen. U kiest vervolgens met welke vakman u wilt samenwerken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een professionele installatie

Parket heeft dan wel een ongekende charme, de plaatsingsprocedure, is relatief ingewikkelder als we het vergelijken met bijvoorbeeld het leggen van laminaat. 

Het voorbereiden van de ondergrond en het snijden van de plinten zijn verplichte stappen die u moet nemen en zijn niet altijd even gemakkelijk te realiseren. Aarzel niet om raad te vragen.

Een zwevende vloer installeren is voor hobbyisten redelijk gemakkelijk. Maar haast u niet teveel, er zijn nog enkele richtlijnen die u moet opvolgen. U moet er bijvoorbeeld aan denken om de pakketten te openen en de plinten enkele dagen bloot te laten aan de open lucht. Meet voor het snijden ook alles goed af en voorzie om de overschotten bij te houden, zodat u niets verspilt. Zo ziet u maar dat het beter is om er georganiseerd aan te beginnen en vooruit te plannen.

Of het nu gaat over een traditionele of een moderne versie, onze professionals kunnen u helpen, aarzel dus niet om hen te contacteren. 

De soorten patronen

Hoe kan u tussen al die variaties in motieven nu net datgene kiezen dat het best bij u past? Deze keuze is gebaseerd op de grootte en de indeling van de kamer, alsook de stijl van hout die u gekozen heeft. Ook financiële en esthetische criteria zullen in rekening worden gebracht. Maak de juiste keuze dankzij de raad van de gespecialiseerde vakmannen. 

Voorbeelden van de patronen:

  • Hongaarse punt
  • Oude Vlaamse stijl
  • Stijlpanelen
  • Engelse vorm
  • Versailles patroon
  • Chantilly-patroon
  • Mozaïek
  • Visgraad
  • Sterpatroon

De houtsoorten: hoe een goede keuze maken?

Afhankelijk van waar de installatie komt, is het voor de hand liggend dat u een keuze maakt die meer of minder tegen water of onderhoudsproducten kan. Hou er ook rekening mee hoeveel er over de vloer gelopen zal worden. 

Een keuken of een gang zijn plaatsen waar vaak doorgelopen wordt of waar bepaalde taken worden uitgevoerd. Daarom raden we u aan om een langdurige houtsoort te kiezen. Elk houttype heeft zijn eigen karakter. Vraag raad aan professionele vloerders om geen fouten te maken bij uw keuze. Merbau heeft bijvoorbeeld een hogere Brinell-waarde* dan spar. 

*Een waarde die vaak gebruikt wordt om de hardheid van hout te bepalen.

Onderhouden en renoveren

Houten vloeren hebben een zwaar leven. Ze hebben af te rekenen met afdrukken van klauwen en hout kan de film die het draagt, geleidelijk absorberen. Het is dus bijna verplicht om uw vloer goed te onderhouden, anders kan u nooit genieten van dit mooie materiaal. Heeft u een pro nodig voor het lakken of oliën van uw parket?  Doe dan een beroep op ons netwerk van vakmensen, zij kunnen u de juiste raad geven.