/vloeren-2
/vloeren-2 Vloeren – Bouwklaar
Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Vloeren

Elke type vloer heeft zijn eigen kenmerken, maar de keuze voor de bekleding is voornamelijk esthetisch en moet passen bij de kamer. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk die passen bij uw wensen en budget: parket, laminaat, tegels, tapijt,… 

Ook de isolatie is belangrijk. Bij isolatie denkt men altijd aan muren en daken, maar de vloeren worden vaak vergeten. Er bestaan verschillende mogelijkheden om te voorkomen dat kou, via de grond, uw huis binnenkruipt. Heb vertrouwen in Bouwklaar, de specialist in het samenbrengen van particulieren en professionelen om u te helpen met al uw werkzaamheden...


Vloeren zijn erg gevoelig voor slijtage. Daarom is het belangrijk deze goed te onderhouden en de juiste materialen te kiezen. Maar door wie laat u uw vloerwerken uitvoeren? Waar kan u de vloerder vinden voor al uw klusjes? Zoek de vakman die al uw wensen invult bij Bouwklaar. 

Van parket tot bestrating

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste bekleding te vinden. Stel uzelf enkele belangrijke vragen voor u het materiaal kiest:

 • Waar komt de vloer? Buiten of binnen? In de badkamer of in de woonkamer?
 • Bestraten van oprit, terras of parking?
 • Isoleren of niet?
 • Onderhoudsvriendelijke materialen of niet?

Voor uw binnenvloeren kunt u kiezen voor verschillende materiaaltypes: Vinyl, marmer, natuursteen, gereconstrueerde steen, tegels, tapijt, parket, beton, hars, laminaat, epoxy. Buitenvloeren kunnen bestaan uit platen, klinkers, beton, bankirai, composiet of epoxy. Is het niet altijd even duidelijk wat de voordelen zijn van elk soort materiaal? Ga dan te rade bij een professional uit het Bouwklaar netwerk en laat u begeleiden om de juiste keuzes te maken.

De juiste keuze per kamer

Niet alle kamers in uw woning hebben dezelfde ondergrond nodig. Maar welke vloer moet u nu kiezen? Wij geven u graag enkele tips: 

 • Voor de kamers waar veel mensen lopen, zoals de keuken, woonkamer en eetkamer, kunt het het beste kiezen voor onderhoudsvriendelijke materialen. PVC vloeren zijn bijvoorbeeld ideaal. Zij zijn vochtbestendig, gemakkelijk schoon te maken en ook bestand tegen huisdieren!
 • In de keuken en badkamer hoeven niet altijd tegels te liggen. U kan ook kiezen voor laminaat, vinyl of zelfs hout. Zorg er gewoon voor dat u het materiaal goed waterdicht maakt met behulp van epoxy of polyester.
 • De slaapkamer is een plek waar u tot rust wil komen. Kies dus ook materiaal die bijdragen tot deze rust. Niets zo onaangenaam dan uw voeten op een koude grond te zetten bij het opstaan of een grond die piept en kraakt bij elke beweging. Daarom kunnen wij aanraden om in de slaapkamer te werken met tapijten of vinyl. 

Vergeet de isolatie niet!

Niets is zo onaangenaam als een ijskoude vloer. Zeker in de winter. Daarom is het heel belangrijk om deze goed te isoleren. 

Waarom vloerisolatie belangrijk is? Omdat er veel warmte verloren gaat en hierdoor uw energiefactuur hoger uit valt. Vloeren die zich bevinden boven een niet-verwarmde ruimte, denk bijvoorbeeld aan een ruimte boven een garage of kelder, verliezen veel energie. De temperatuur van een niet-geïsoleerde grond ligt soms tot 4 à 5 graden lager dan de temperatuur in de rest van een ruimte. U verliest zo tot 10% warmte!

Wist u dat u jaarlijks tot € 250 kan besparen op uw energiefactuur als u de vloeren goed isoleert?

Verschillende plaatsingsmethodes en vormen van isolatie

Wilt u een vloerisolatie plaatsen? Denk dan goed na over de plek. U kunt bijvoorbeeld kiezen om ze te installeren onder of boven de vloerplaat. U kunt er ook voor kiezen om het plafond te isoleren. 

Er zijn verschillende vormen. Zo is er isolatiebeton, -platen, -kussen, gespoten PUR, enzovoort. Om een goede isolatie en kwaliteitsvolle vloer te hebben, kunt u het beste kiezen voor vier of meer lagen: 

 • Een betonplaat
 • Bouwfolie en isolatie
 • Leidingen
 • De bekleding

Een groot netwerk van vloerders

Zoek niet verder naar de juiste vakman voor uw klus. Op onze website kan uw tot 5 gratis afspraken ontvangen met vakmannen uit uw regio. Zij komen bij uw langs om de klus te bespreken en een offerte op te stellen. U kiest vervolgens de vakman die het beste bij u past.