Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Warmtepomp

Voor het verwarmen van een huis aan de hand van het recyclen van buitenlucht, kan de installatie van een warmtepomp een geweldig alternatief of een aanvulling zijn van de centrale verwarming. Het zal u helpen om minder uit te geven aan stookolie tijdens de koude maanden. 

Vul onderstaand formulier in wij zorgen ervoor dat verschillende vakmannen bij u langskomen om een offerte op maat te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Goed om te weten

Het principe van deze installatie is relatief simpel. Alle calorieën uit de elementen (water, grond, lucht) worden in en rond uw huis gehaald en worden om gezet in energie. Er bestaan dus verschillende pomptypes: lucht/lucht – lucht/water – bodem /water – bodem/ bodem. 

Het gebruik van dit systeem laat u toe om tot 75% te besparen op uw jaarlijkse verwarmingsfactuur. 

Zijn werking

De werking is omgekeerd dan die van een koelkast. De nodige calorieën worden buiten de woning opgenomen en gaan van een vloeibare vorm naar een kokende vorm. De aangemaakte stoom wordt aangezogen en verwarmd door een compressor die het naar de condensor zal sturen. Nadien zal deze de warmte naar de verschillende verwarmingssystemen verspreiden (radiatoren, vloerverwarming, etc.).

Welk pomptype moet ik kiezen?

  • Lucht/lucht: past zich gemakkelijk aan elk huistype aan en moet beschikken over buitenventilatie. Het is ideaal voor een verwarmingssysteem op elektriciteit, omdat het geen centraal systeem vereist. 
  • Lucht/water: dit systeem (bestaande uit twee eenheden) laat toe om een woning te voorzien van warm water en verwarming. De pomp zal de warmte uit de buitenlucht trekken om zo energie naar binnen te krijgen. Het kan gekoppeld worden aan de centrale verwarming om warm water naar de bestaande radiatoren te brengen. 
  • Bodem/water: deze installatie voorziet de woning in zowel warm water als in verwarming. Sensoren worden aangebracht in de grond om zo de warmte van de aarde op te vangen. Nadien worden deze verzonden naar de woning (via de vloer of radiatoren). Een tuin of een binnenplaats is dan ook noodzakelijk voor de installatie van dit systeemtype. 

Wij raden u aan om de hulp in te roepen van een professional voor de installatie van dit apparaat. Hij kan u tips geven en u de verschillende mogelijkheden voor uw woning uitleggen.