Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Verwarmingssysteem

Of het nu gaat over de vloer, in de muren of via radiators, een goede verwarming is het synoniem van comfort in uw woning. In de tekst hieronder ontdekt u de verschillende soorten verwarmingssystemen en een uitleg om u te helpen in uw keuze. 

Vul onderstaand formulier in en wij brengen u in contact met professionals. Zij komen bij u langs om een offerte op maat te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat moet u weten?

De optimale methode voor het verwarmen van uw volledige woning, blijft de centrale verwarming. Gecombineerd met een goede isolatie, zorgt het voor aanzienlijke energiebesparingen. Het bestaat uit een ketel (op olie, gas, hout of elektriciteit) of een warmtepomp die aangesloten is op een circuit van warmteverdeling die vertakt in heel de woning (via radiatoren of de vloer).

Het éénpijpsysteem

Hier worden de radiatoren in een serie geschakeld op één ringleiding. Zo wordt het retourwater van de ene radiator de aanvoer van de volgende. U zal hier besparen op leidingen, maar er treden jammer genoeg meer problemen op bij dit systeem. De warmte wordt bijvoorbeeld niet gelijkmatig verdeeld over het hele circuit.

Het tweepijpsysteem

Via dit systeem worden de radiatoren parallel aan elkaar verbonden met de ketel en beschikken over een aan- en afvoerleiding voor het warme water. Dankzij dit systeem is het mogelijk om elke radiator aan te passen en de gewenste temperatuur in te stellen per kamer.

Vloerverwarming

Deze vorm is erkend voor zijn thermisch comfort. Het warmwatercircuit wordt geïntegreerd onder de vloer en verdeelt de warmte gelijkmatig over de woning. Deze installatie zorgt voor betere prestaties en aanzienlijke besparingen in vergelijking met radiatoren. 

Welke verwarmingsmethode kan u kiezen? 

Er bestaan verschillende materialen om u aan te verwarmen, bijvoorbeeld hout. Dat is voordelig, maar de installatie van de ketel kan veel kosten. Een alternatief hiervoor zijn de pellets, kleine korrels die een constante warmte afgeven met een systeem dat geautomatiseerd kan worden. Een gascondensatieketel en een warmtepomp renderen goed en hebben een goede winstgevendheid.

Stookolie gebruikt energie die vrijkomt uit de verbranding en draagt deze over aan het water dat vervolgens door het circuit naar alle radiatoren gaat. De voortdurende stijging van de prijs van deze brandstof kan ervoor zorgen dat deze methode minder gebruikt wordt. 

De laatste tijd hebben zonnepanelen een intrede gemaakt op de markt. Het gebruikt zonne-energie die gratis en ecologisch is. Jammer genoeg is de prijs voor het installeren van deze panelen redelijk hoog in vergelijking met andere bronnen, maar de besparingen die u doet op lange termijn kunnen niet genegeerd worden. 

Een centrale verwarming installeren is niet simpel en we raden aan om een beroep te doen op een expert. Onze partners kunnen u helpen in uw keuze en beantwoorden al uw vragen.