Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Verwarmingsketel

Als u een verwarmingsketel wenst te installeren in uw woning kunt u kiezen uit verschillende types. Ze worden steeds efficiënter en verbruiken minder energie. Er bestaan naast olie of aardgas nog andere soorten op biomassa die werken met pellets (houtpellets of –blokken).

Om na te gaan wat de beste oplossing is voor uw huis, kunt u het beste contact opnemen met een expert. Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat er professionals langskomen die allemaal een offerte op maat zullen maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

De verschillende mogelijkheden

Het is interessant om te onthouden dat u uw verwarmingsketel het beste kan vervangen als die 15-20 jaar oud is. Met dat in het achterhoofd is het van belang dat hij juist geïnstalleerd wordt en op een energiezuinige manier. 

  • Individuele ketel met hoge energieprestatie: heeft een rendement van 90% vergeleken met een klassiek model en is veel efficiënter dan een installatie op olie of gas. Hij bespaart bovendien tot 20% ten opzichte van de andere types.
  • Gasverwarming: met een rendement van 98%, draagt dit type bij aan de bescherming van het milieu. Een tweede voordeel is het feit dat het systeem nooit een gebrek zal hebben aan brandstof, aangezien er continu gas geleverd kan worden.
  • Elektriciteit: deze verwarmingsmethode heeft het meeste energie nodig. Desalniettemin is hij gemakkelijk te installeren.
  • Met pellets: zich verwarmen met houtpellets wordt steeds populairder als gevolg van de prijsstijging van gas en stookolie. Het is goedkoop en geeft veel warmte af. Algemeen wordt er een besparing van 40% waargenomen op de stookkosten.