Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Stookolieketel

Het gebruiksgemak van een stookolieketel en de prijs van de brandstof, zijn de belangrijkste redenen waarom deze zoveel gekozen wordt. De installatiekosten liggen bij dit apparaat wel iets hoger dan die van bijvoorbeeld een gasketel, maar je moet er wel rekening mee houden dat stookolie altijd beschikbaar is.

Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat professionals bij u langs komen om te bespreken wat bij u past. Zij zullen een offerte op maat uitbrengen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat moet u weten?

De optimale methode voor het verwarmen van uw volledige woning, blijft de centrale verwarming. Gecombineerd met een goede isolatie, zorgt het voor aanzienlijke energiebesparingen. Het bestaat uit een ketel (op olie, gas, hout of elektriciteit) of een warmtepomp die aangesloten is op een circuit van warmteverdeling die vertakt in heel de woning (via radiatoren of de vloer).

Het éénpijpsysteem

Hier worden de radiatoren in een serie geschakeld op één ringleiding. Zo wordt het retourwater van de ene radiator de aanvoer van de volgende. U zal hier besparen op leidingen, maar er zijn helaas ook wat nadelen. De warmte wordt bijvoorbeeld niet gelijkmatig verdeeld over de hele ruimte.

Het tweepijpsysteem

Via dit systeem worden de radiatoren parallel aan elkaar verbonden met de ketel en beschikken over een aan- en afvoerleiding voor het warme water. Dankzij dit systeem is het mogelijk om elke radiator aan te passen en de gewenste temperatuur in te stellen per kamer.

Vloerverwarming

Deze vorm is erkend voor zijn thermisch comfort. Het warmwatercircuit wordt geïntegreerd onder de vloer en verdeelt de warmte gelijkmatig over de woning. Deze installatie zorgt voor betere prestaties en aanzienlijke besparingen in vergelijking met radiatoren. 

De specifieke kenmerken

Stookolie gebruikt energie die vrijkomt uit de verbranding en draagt deze over aan het water dat vervolgens door het circuit naar alle radiatoren gaat. De voortdurende stijging van de prijs van deze brandstof kan ervoor zorgen dat deze methode minder gebruikt wordt.

Deze fossiele brandstof kunt u bij u thuis in een tank laten opslaan. Hierdoor is het interessant om telkens de prijzen goed in het oog te houden. Zijn ze gunstig? Zorg er dan voor dat u uw tank laat bijvullen.

Wilt u een stookolieketel bij u thuis laten installeren? Dan raden wij u aan om zo snel als mogelijk contact op te nemen met de leveranciers uit ons netwerk.