Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Gasverwarming

Er zijn verschillende manieren om uw woning te verwarmen, waaronder verwarmen door middel van gas. Bent u op zoek naar meer informatie hierover? Of heeft u uw keuze al gemaakt, maar bent u voornamelijk nog op zoek naar een vakman die u kan helpen met installatie?

Er zijn veel dingen waar u aan moet denken bij het zoeken van de juiste vakman. Vul daarom onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat professionals bij u langskomen om offerte op maat te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Als u op zoek bent naar een comfortabele, veilige en zuinige manier om uw woning te verwarmen, dan zal u waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in een installatie op gas. 

Milieuvriendelijkheid eerst

Als u voor dit type verwarming gaat, kunnen wij u alleen maar aanraden om te overwegen om aardgas te kiezen. Waarom? Het is een zeer milieuvriendelijke brandstof, waaruit minder schadelijke stoffen komen dan uit bijvoorbeeld aardolie.  

Deze fossiele brandstof kan gebruikt worden om te koken of ruimtes te verwarmen. Het is een veilig manier aangezien het niet zelf ontbrandend is en het is bovendien nog goedkoper dan andere brandstoffen.

Wat moet u weten?

De optimale methode voor het verwarmen van uw volledige woning, blijft de centrale verwarming. Gecombineerd met een goede isolatie, zorgt het voor aanzienlijke energiebesparingen. Het bestaat uit een ketel (op olie, gas, hout of elektriciteit) of een warmtepomp die aangesloten is op een circuit van warmteverdeling die vertakt in heel de woning (via radiatoren of de vloer).

Het éénpijpsysteem

Hier worden de radiatoren in een serie geschakeld op één ringleiding. Zo wordt het retourwater van de ene radiator de aanvoer van de volgende. U zal hier besparen op leidingen, maar er zijn ook enkele nadelen. De warmte wordt bijvoorbeeld niet gelijkmatig verdeeld over de hele ruimte. 

Het tweepijpsysteem

Via dit systeem worden de radiatoren parallel aan elkaar verbonden met de ketel en beschikken over een aan- en afvoerleiding voor het warme water. Dankzij dit systeem is het mogelijk om elke radiator aan te passen en de gewenste temperatuur in te stellen per kamer.

Vloerverwarming

Deze vorm is erkend voor zijn thermisch comfort. Het warmwatercircuit wordt geïntegreerd onder de vloer en verdeelt de warmte gelijkmatig over de woning. Deze installatie zorgt voor betere prestaties en aanzienlijke besparingen in vergelijking met radiatoren.