Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Condensatieketel

Bent u op zoek naar een zuinige verwarmingsinstallatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Condensatieketels verbruiken aanzienlijk minder energie en zorgen tegelijk voor een hoog warmtecomfort. Vul nu de aanvraag in en wij zorgen ervoor dat vakmannen bij u langskomen om een offerte op maat te maken.


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Het mooie aan deze installatie, is dat het permanent een deel van de waterdamp in de verbrandingsgassen laat condenseren. Dankzij deze innovatieve werking komt er meer nuttige warmte vrij. Er zijn nog tal van voordelen verbonden aan deze installatie. 

Wij helpen u om de juiste keuze te maken

Een condensatieketel is veel efficiënter dan gelijk welke andere traditioneel model, omdat het extra energie terugwint uit zijn verbrandingsgassen. Daarom is het ook een economische en zuinige installatie. Dankzij deze terugwinning bespaart u tot 10% op uw energie! Omdat ze tot 10 keer minder CO2 uitstoten dan klassieke installaties, zijn ze ook zeer ecologisch.

Kiezen voor gas of stookolie?

Wij helpen u ook in uw keuze van verwarmingsbron. Gaat u voor gas of stookolie? Ze zijn alle twee erg gelijkwaardig, maar er is een verschil in de manier waarop ze geïnstalleerd worden en dat kan uw keuze beïnvloeden. Zo is het installeren van een ketel op aardgas goedkoper, u heeft er geen tank voor nodig en ze zijn altijd goedkoper dan stookolieketels. Bovendien hoeft de gasketel maar om de twee jaar onderhouden te worden, bij stookolie moet dat elk jaar gebeuren. 

Hoe werkt deze installatie?

Eerst zal de ketel brandstof omzetten in warmte en haalt het warmte uit de eigen verbrandingsgassen. Met behulp van een warmtewisselaar kunnen de rookgassen beter afkoelen dan bij een niet-condenserende ketel. In deze warmtewisselaar kruisen retourwater en rookgassen elkaar. De waterdamp die in de rookgassen zit, zal hierdoor condenseren en neerslaan tot een vloeibaar geheel. En dankzij deze condensatie wordt er veel warmte overgedragen.