Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Terras

Het is de plek waar je kan genieten van de mooie dagen. Het laat u toe om te profiteren van uw tuin in een gastvrij en ongedwongen kader. Een ding is zeker, er bestaat een voor ieders smaak, budget en gewenste oppervlakte. En u, voor welk type terras heeft u een zwak? 

Een andere mogelijkheid: u heeft al een plaats buiten, maar u zou het graag willen opknappen. 

Voor al deze situaties, bestaan er professionals die klaar staan om u te helpen. Neem contact op met hen door het volgende formulier in te vullen. U ontvangt tot 5 afspraken met professionals die bij u langs komen om uw wensen te bespreken en een offerte op maat op te stellen. 

Zou u graag meer weten? Lees dan onze raad onder het formulier!


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Welke buitenvloerbekleding kiest u?

Klinkers (of plaveisel)

Klei, beton of natuursteen, klinkers onderscheiden zich van de andere materialen door hun vierkante, rechthoekige of porfier vorm. Elk materiaal heeft verschillende kenmerken zoals de prijs, de porheusheid, robuustheid, onderhoud, etc.

Kiezelgrond of grint

Ook al wordt deze bedekking niet zo vaak gebruikt, we vinden het als oplossing terug voor het creëren van een plaats met meer ruimte. Het wordt ook gebruikt om looppaden te maken. Dolomiet (fijn grind) voelt veel aangenamer aan uw voeten aan dan het traditionele grind. 

Beton

Voor een eigentijdse look kiest u voor gepolijst beton of een bekleding op basis van hars en kalk. Ze hebben het voordeel dat ze geen voegen hebben en er zich geen vuil tussen verzamelt. Schuim kan zich echter wel snel ophopen, maar is ook snel te verwijderden met een eenvoudige borstelslag. 

Hout

Met hout kiest u voor de temperatuur als troef. De bodem zal nooit veel te warm nog te koud aanvoelen. Het is dus ideaal om er met uw blote voeten over te wandelen. Omdat het een levend materiaal is, kunnen de latten krimpen of uitzetten als gevolg van temperatuurverschillen. Daarom is het nodig om een plaats tussen de latten te voorzien. In hout bestaat er een verscheidenheid van soorten, het is licht en flexibel en kan daardoor vrijwel overal geplaatst worden. Wel vraagt dit materiaal een jaarlijks onderhoud en kan het heel glad zijn. Plaats dus zeker een antisliplaag! Voor de installatie kan een vakman u adviseren voor de keuze in houtsoort, voor de afvoer van water of de duur van de installatie. 

Natuursteen

Welke materies bestaan er? Blauwe steen, graniet, marmer, witte steen, leisteen. Een van de onvermijdelijke voorwaarden voor dit type dekplaat is om een waterdoorlatende grond te gebruiken. Op vlak van onderhoud, vraagt het niet veel meer werk dan uw binnenvloeren.  

Ga een stap verder!

Uw project is uniek, om precieze antwoorden te krijgen of een idee van de prijs, neem contact op met terrasspecialisten in uw buurt! Laat u begeleiden tijdens een gedeelte of het volledige werk. Professionals uit ons netwerk komen bij u langs om de werkzaamheden te bespreken. Vul daarom het formulier bovenaan de pagina in!