Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Metalen trap

Kunt u zich een woning met meerdere verdiepingen of een hoog gebouw inbeelden zonder trap? Ook in uw huis zal u er waarschijnlijk één of meerdere hebben. Wilt u uw woning een design uitstraling geven? Kies dan voor een metalen trap. Waarom u hiervoor moet kiezen en hoe u deze het beste installeert? Dat kunt het beste overleggen met echte professionals. Ontdek tot 5 vakmannen die u kunnen helpen met al uw vragen door ons aanvraagformulier in te vullen. Zij komen bij u langs en zullen nadien een offerte op maat maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een trap in uw huis moet veilig zijn en passen binnen uw interieur. Onze vakmannen zijn hierover goed getraind en weten als de beste hoe u alles moet installeren.

Ruime keuze in metalen

U heeft besloten dat u een metalen trap in uw huis wilt. Maar daar stopt uw keuze niet, nu moet u nagaan welk soort metaal u wilt gebruiken:

  • Inox is een roestvrij staal, maar is redelijk duur. Deze materiaalkeuze kunt u zowel binnen als buiten gebruiken en zal er niet snel vuil uitzien. Aangezien het niet glad wordt, kunnen we hier ook spreken over een veilig materiaal.
  • Aluminium is goedkoper dan inox, maar zal na een bepaalde tijd doffer worden en is gevoelig aan krassen. Een trede in aluminium is standaard voorzien van een antislip laag. Aluminium laat zich wel gemakkelijk verwerken, zodat het mogelijk is om meerdere vormen en maten aan te nemen. 
  • Gegalvaniseerd ijzer is een met een laag zink bedekt materiaal om zo roest te voorkomen. Hierdoor is ze krasbestendig en heeft een fraai uiterlijk.

De voordelen op een rijtje

  • Onderhoudsvriendelijkheid is een van de belangrijkste troeven van dit materiaal. Enkel als u het lakt of voorziet van een laagje verf zal het nodig zijn om een nieuwe laag aan te brengen om de 5 à 10 jaar; 
  • Metaal is heel erg gemakkelijk te combineren met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van metaal en glas of natuursteen. Dat zal uw woning een heel moderne look geven;
  • Het kan ook een kleine impact hebben op uw interieur, dat in tegenstelling tot een bombastische betonnen trap;
  • Het is een relatief licht materiaal, wat het gemakkelijk maakt bij de montage;
  • Metaal is ook sterk en duurzaam;
  • Vrijdragende trappen kan je alleen vervaardigen in metaal.