Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Ramen

Ramen kiezen, kopen en installeren, het lijkt gemakkelijker dan het eigenlijk is. Er zijn namelijk verschillende elementen waar u rekening mee moet houden en deze moeten met zorg gekozen worden om voor een maximaal comfort van uw woning te zorgen.

Laat u begeleiden tijdens alle stappen die genomen moeten worden door een van onze specialisten. U kunt hen vinden door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Wij zoeken vijf specialisten en maken voor u een afspraak. De specialisten komen langs en zullen nadien u een offerte voorleggen. U moet enkel kiezen met wie u in zee wilt gaan op basis van de regio, prijs, kwaliteit, etc…


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

PVC, Aluminium, Hout: wat kies ik?

Of u nu voor ramen uit aluminium, hout of PVC kiest, het materiaal zal een impact hebben op de uitstraling van uw woning. Denk dus goed na over volgende punten:

  • Esthetisch resultaat/design van uw woning: modern, traditioneel, klassiek... De samenhang tussen de bouwstijl van uw woning en de vensters is een uitermate belangrijke factor. Probeer dus om het eindresultaat vooraf te visualiseren en aarzel niet om u te laten adviseren door professionals.
  • Thermische/akoestische isolatie: het isolerend vermogen is afhankelijk van het soort materiaal dat er gebruikt wordt. Ook de beglazing en de kwaliteit van de voegen hebben een invloed op de isolatie. Vooral hout is bekend voor zijn isolerende eigenschappen
  • Schoonmaak en onderhoudhouten frames vragen om een regelmatig onderhoud (vernissen, verven, gladschuren...) om hun oorspronkelijke look te behouden. Raamkozijnen gemaakt uit PVC of aluminium zullen slechts af en toe een schoonmaakbeurt nodig hebben.

Prijs, evaluatie: het zijn enkele kernfactoren

De prijs zal afhangen van enkele criteria:

  • Afmetingen
  • Op maat gemaakt of niet ?
  • Gekozen materiaal
  • Type venster (simpel, dubbel, trippel glas)

Veel vakmannen baseren hun offerte op de oppervlakte (€/m²). Daarnaast kunnen ze in hun prijsofferte de nodige arbeidsuren en de kosten van het materiaal apart opsommen.