Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Garagepoorten

De keuze voor uw garagepoort, die u meerdere keren per dag gebruikt, wordt bepaald door de omgeving en door de setting van de ruimte waarin deze zal worden geplaatst. Hierdoor moeten de afmetingen op de millimeter precies zijn.

Vertrouw onze vakmannen en kies voor de prijsofferte die het best bij u en uw huis past. Door het formulier hieronder in te vullen, zal u tot 5 afspraken ontvangen met vakmannen. Zo kiest u de beste vakman die het meest aan uw wensen voldoet.


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Op welke elementen moet men letten?

Deze ingang maakt deel uit van uw woning. U moet er dus goed over nadenken voor de installatie.

Er bestaan verschillende soorten:

  • Kantelpoort: deze neemt amper plaats in en zorgt dus voor veel ruimte in uw bergplaats zelf. Ze kunnen enkele centimeters aan de buitenzijde uitsteken.
  • Kantelpoort die naar binnen draait: steekt niet uit en stoort dus niet, hierdoor kan men vlak voor de garage parkeren.
  • Oprollend: heeft dezelfde voordelen als een rolluik, ze maximaliseren de ruimte, zowel van onder als van boven. De koffer (waarin hij zich oprolt) plaatst men boven de opening.
  • Schuifpoort: verschillende verticaal verbonden panelen, schuiven over 2 rails. Eén op de grond en één op het plafond. Dit kan niet gemechaniseerd worden, dus u zult het met de hand moeten doen. Het neemt ook plaats in beslag, waardoor u ruimte verliest.
  • Met openslaande vleugels: opent zich via de buitenzijde en neemt dus een belangrijke plaats in aan de buitenkant. Het voordeel van dit systeem is dat het geen ruimte binnen inneemt, waardoor u over een maximale ruimte kunt beschikken. Het kan wel gemechaniseerd worden. Ze worden afgeraden als je een directe toegang tot de openbare weg hebt.

Warmteverlies voorkomen

De garage wordt immers vaak gezien als een koude en weinig geïsoleerde ruimte. Het is dus belangrijk dat u rekening houdt met mogelijk warmteverlies. Om dat tegen te gaan, speelt het gebruikte materiaal een zeer belangrijke rol.

  • Staal is uitstekend om warmteverlies tegen te gaan en is zonder twijfel het materiaal met de beste prestatie op gebied van isolatie. Staal is een goede keuze als uw budget het toelaat.
  • Aluminium, een licht en niet-soepel bestanddeel, zorgt voor een gemakkelijk gebruik en heeft een belangrijke weerstand tegen corrosie.
  • PVC is goedkoper en gemakkelijk te mechaniseren. Het zal minder goed warmte behouden en is niet bestand tegen inbraak.
  • Hout is en blijft een zwaar en moeilijk te automatiseren materiaal. Bovendien heeft het regelmatig onderhoud nodig. Hout biedt wel de beste isolatie.

Vergelijk deze elementen dus wanneer u uw beslissing neemt. Zo heeft u een precies idee van wat u wilt. Dat zal de onderhandeling over de prijs vergemakkelijken.