Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Aluminium ramen

Bent u op zoek naar nieuwe ramen, maar weet u nog niet in welke vorm of maat u ze wenst? Denkt u aan een licht, sterk en stevig materiaal? Dan kunnen wij u aluminium ramen aanraden. De samenstelling ervan kan variëren volgens de verschillende legeringen en ook de bescherming die het biedt tegen kou, kan niet zomaar genegeerd worden.

Wilt u meer informatie? Vul hier uw aanvraag in en wij maken voor afspraken met de vakmannen in ons netwerk. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Voordelen

Dit lichte materiaal wordt vaak gebruikt door hedendaagse architecten. Het heeft een groot esthetisch voordeel omdat het beschikbaar is in iedere mogelijke kleur en het dus past bij iedere woning.

Aluminium is ideaal voor belangrijke ruimtes met veel glas omdat het lichtheid en onbuigzaamheid combineert. Dit soort ramen heeft een goede isolerend vermogen, hoewel het niet even goed is als hout en PVC. Vergeleken met hout, is het onderhoud van aluminium minimaal.

Nadelen

De nadelen bevinden zich voornamelijk bij de productie en niet echt bij het gebruik. Er is veel energie nodig tijdens het produceren van aluminium en er worden toxische stoffen afgestoten. De prijs van aluminium ligt daarom redelijk hoog vergeleken met zijn concurrenten.

Advies van een professional

Meer informatie over ramen uit andere materialen vindt u ook op deze website. Wenst u meer advies over de uitvoeringen in aluminium? Dan kunnen wij u altijd doorverwijzen naar ons formulier waar u de vakman kan vinden die u al de informatie kan verschaffen die u nodig heeft.