/ramen-deuren-1
/ramen-deuren-1 Ramen & Deuren – Bouwklaar
Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Ramen & Deuren

Wilt u een nieuw raam of nieuwe deur plaatsen in uw woning? Dan moet u rekening houden met verschillende aspecten: de grootte, vorm, materiaal, enzovoort. Weet u niet waar u moet beginnen en wilt u graag hulp van echte vakmannen? Doe dan een beroep op Bouwklaar! Wij maken voor u tot 5 gratis afspraken met vakmannen die bij u langs komen om een offerte op maat te maken. 


Gaat u een nieuwbouw kopen of uw woning renoveren? Welke materialen gaat u gebruiken? Welke vormen kiest u? Wat zijn de kosten? Op al deze vragen zal u een professioneel en consistent antwoord krijgen bij Bouwklaar. Onze website biedt u het beste advies en offertes en dat kunt u simpel verkrijgen door het invullen van onze online formulieren. 

Meet en analyseer de ruimte waar u uw deur of raam zal plaatsen

Het installeren van een venster of een deur is een gedetailleerde klus en de afmetingen moeten tot op de centimeter nauwkeurig genomen worden. De grootte en de vorm kunnen de prijs beïnvloeden, net zoals de tarieven voor de verrichte arbeid. Er moet ook rekening gehouden worden met de omgeving waarin de deur of het raam geplaatst zal worden. Zo kunt u rekening houden met de materialen die u zal gebruiken en kunt u eventuele schade tijdens de installatie voorkomen. Via onze online formulieren, kunt u advies inwinnen van een vakman en een offerte aanvragen voor uw project. 

Verschillende plaatsingsmethodes

De installatie van een raam of deur hangt af van de plaats waarin u wilt verbouwen. Het plaatsen van ramen en deuren vraagt een totaal andere methode bij een renovatie dan bij een nieuwbouw. Het renoveren van een woning hangt af van de staat van uw woning. Deze werkzaamheden kunnen de gelegenheid zijn om isolatie te overwegen of rolluiken te integreren. Het is ook belangrijk om te weten dat als de skeletbouw afgebroken is, het noodzakelijk is om metselwerken uit te voeren. Bij een nieuwbouwproject of een bijgebouw bent u vrijer om te kiezen waar u uw deuren en ramen wil installeren.

Materiaalkeuze: hout, aluminium of PVC

Tijdens uw zoektocht naar de juiste ramen of deuren heeft u meestal de keuze tussen drie verschillende materialen. Gebruikt u liever moderne materialen zoals aluminium en PVC of kiest u toch voor edel materiaal zoals hout? De kunst zit er hem in om alles te kiezen in overeenstemming met uw huis en interieur. Het is ook belangrijk om te weten dat elk materiaaltype zijn eigen karakteristieken heeft. Hout is robuust, weerbestendig en geeft een authentieke look aan uw woning. Kiest u voor aluminium deuren of ramen? Dan kiest u voor veiligheid. Deuren en ramen in aluminium zijn zeer immuun en onmogelijk om te verbranden. Tot slot zorgen PVC ramen en PVC deuren voor een maximale isolatie. Dit type materiaal biedt verder ook een breed scala aan van kleuren en stijlen. 

Natuurlijk kan u met de materiaalkeuze ook spelen en kan elke venster of deur een ander materiaal krijgen. Denk maar aan de verschillende soorten deuren en poorten in en om uw woning: voordeur, schuifdeur, binnendeuren, buitendeuren, garagepoort, … Of de verschillende soorten ramen: dakramen, ramen in uw veranda, ramen in uw gevel, enzovoort. 

Beglazing, comfort, garantie en energieverbruik 

De keuze van de beglazing van uw ramen en deuren is ook een belangrijke factor. Welk type beglazing wilt u? U kan kiezen tussen enkele, dubbele of driedubbele beglazing. Wat zijn uw verwachtingen? Wilt u uw ruiten goed isoleren? Kies dan voor dubbele of driedubbele beglazing. Er zijn ook nog andere elementen waar u rekening mee kan houden bij de beglazing: 

Genoeg belangrijke factoren om te overwegen die tevens een invloed hebben op de prijs en de kwaliteit van uw ruiten.