Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Schilderwerken

Wilt u een nieuwe sfeer creëren in uw woning door de kleuren van uw muren te veranderen? Of is de onderlaag opgedroogd en kunt u eindelijk de eerste laag verf aanbrengen? De eerste problemen stellen zich waarschijnlijk al als u een kleur moet kiezen. Want wat past bij elkaar? Vloeken bepaalde kleuren met uw interieur? Moet u een primer aanbrengen?

Allemaal vragen waar de schilders uit ons netwerk een antwoord op hebben. Wenst u hun hulp in te roepen? Vul dan het formulier hieronder in, definieer uw klus en laat ons weten dat u iemand nodig heeft. Wij zorgen ervoor dat er schilders langskomen die voor u een offerte op maat maken. U kunt vervolgens kiezen welke schilder u inhuurt. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Hoe gaat het in zijn werk? 

Voor u begint, moet u controleren of de huidige laag verf geen lood bevat. Is dat wel het geval? Dan kunt u de klus beter toevertrouwen aan een vakman, want er moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen worden. 

Het schilderen van een muur of oppervlak gebeurt in verschillende fasen. Eerst moet de muur worden voorbereid. Deze klus omvat het reinigen van de muur, opvullen van mogelijke scheurtjes en aanbrengen van een primer of een eerste laag verf.

Het reinigen is afhankelijk van wat er op de muur zit. Gaat het om verf, dan dient de muur te worden afgewassen met een ontvettend middel. Zijn er schimmelvlekken dan moet bleekwater worden gebruikt om deze delen te reinigen. Als het oude oppervlak geschilderd behangpapier is, moet dit worden verwijderd en ook resterende lijm moet worden verwijderd met water en een schraper.

Na deze eerste fase moeten plinten worden beschermd met afplaktape, en meubels en vloer met een plastic zeil. Eventuele gaten en scheuren worden eerst wat groter gemaakt om losse stukken te verwijderen. Daarna worden ze opgevuld met een plamuursel. Vervolgens wordt alles geschuurd om het hele vlak glad te maken en geschikt voor het aanbrengen van de nieuwe verflaag.

Nadat al deze stappen zijn uitgevoerd kan de eerste laag (primer) worden aangebracht. Deze moet eerst enkele uren drogen voor u de tweede laag kunt aanbrengen. Deze tweede laag moet zo’n 24 uur drogen.

Welk soort verf kiezen?

Verschillende elementen bepalen de verf die u wenst aan te brengen: het oppervlak dat u wilt verven, de kleuren in de kamer en de kostprijs van het gebruikte materiaal.

  • Op basis van een oplosmiddel 

Op basis van synthetische harsen biedt dit soort verf een goede mechanische weerstand zonder schade voor het milieu.

  • Op basis van water 

Kleurloze verf die snel droogt en niet verkleurt. Bovendien kan deze verf gereinigd worden met water. Er bestaan drie glanstypen voor muurverf: mat, satijnglans of glanzend. Elk van deze types kent een ander gebruik en andere mogelijkheden.

  • Mat laat kleine foutjes in het oppervlak toe, slorpt het licht op en blijft toch helder. Deze verf wordt echter snel vuil en wordt bij voorkeur gebruikt in de salon en in kamers van volwassenen.
  • Glanzende verf reflecteert het licht, en toont elk foutje in het oppervlak. De voorbereiding is dus van cruciaal belang maar eens aangebracht kan deze verf gemakkelijk worden onderhouden.
  • Satijnglans is een goed compromis tussen de twee eerste soorten. Het reflecteert licht maar ziet er wel zacht en fluwelig uit. Ook hier is de voorbereiding van cruciaal belang voor een goede toepassing.

De prijs is afhankelijk van het soort gekozen verf (acryl, vinyl of glyceroftalaat) maar ook van het aantal te dekken vierkante meter. Het basisbedrag moet u met twee vermenigvuldigen voor de vereiste twee lagen en in bepaalde gevallen moet u wat overhouden om bij te werken.

Wij raden u aan een beroep te doen op een vakman die partner is van ons voor het uitvoeren van uw schilderwerken. Hij kan samen met u de hoeveelheid, kleuren of type bepalen voor uw muren.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Den Boer Schilderwerken