Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Loodgieter

Zou u graag nieuw sanitair willen installeren in uw woning? Heeft u ervoor gekozen om zelf uw woning te bouwen, maar weet u niets van loodgieterij? Dan kunnen wij u helpen. Samen met u gaan wij op zoek naar de professional die u nodig heeft voor deze klus. 

Wat u moet doen? Het formulier hieronder invullen. Wat wij doen? Wij zorgen ervoor dat de professionals bij u langskomen om een offerte op maat te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

De verschillende stappen

Bij het installeren van nieuw sanitair en nieuwe leidingen, mag u geen enkel detail overslaan om niet het grootste deel opnieuw te moeten doen. Denk eerst aan de grondplannen, dat kan goed van pas komen om de buizen in de badkamer, toilet of in de keuken tot in de details te plaatsen. Op het schema moet u de plaatst van de ruimtes en de belangrijke elementen die u graag wilt toevoegen, goed aanduiden. 

Het materiaal dat u nodig heeft

  • Koper is volledig luchtdicht. Het behoudt zijn vorm en toont een zachte uitzetting door warmte. De installatie duurt iets langer, maar de duurzaamheid van het materiaal zorgt ervoor dat u het niet hoeft te veranderen voor een aantal jaren.
  • Buizen vervaardigd uit PER zetten enorm uit door hitte. Eenmaal vervormd, zal het de neiging hebben om de oorspronkelijke vorm aan te nemen, maar moet perfect worden vastgezet. Dit materiaal is gemakkelijk te plaatsen en kost minder dan de andere materiaaltypes. 
  • De meerlagenbuis (twee kunststoflagen met ertussen een aluminium laag) zet zich slechts licht uit en is hermetisch afgesloten tegen lucht. 

De diameter van de buizen

De diameter van de buizen die gebruikt worden zal afhangen van de elementen waaraan ze worden aangesloten. De verschillende diameters van de belangrijkste leidingen hebben een afmeting van 8 tot 16 millimeter. Voor waterleidingen is een afmeting tussen 40 en 100 millimeter nodig, afhankelijk van de wastafels, bad of toiletten. 

Elke sanitaire installatie bestaat uit 3 circuits. De eerste voor de aanvoer van warm water, deze wordt gekoppeld aan de boiler of verwarmingsketel. Een tweede circuit is voorzien voor koud water en de derde is een buis voor de afvoer van het gebruikte water.

Het duurt ongeveer één week tot 10 dagen voor het plaatsen van een volledig nieuwe installatie. De kosten kunnen oplopen tot 3000 euro voor de duurste installaties.