Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Afvoerleidingen

U ziet ze misschien niet meteen, maar elk huis heeft meerdere afvoerleidingen. Deze zijn heel essentieel in een woning en daarom is het belangrijk om deze goed te installeren. Zo zult u lekkages of verstoppingen helpen voorkomen. Kent u niet meteen een loodgieter die u kan helpen met deze installatie? Geen nood, wij hebben er in ons netwerk genoeg en ze zullen allemaal proberen om zo goed mogelijk te voldoen aan uw wensen. Wat u hiervoor moet doen? Heel simpel: vul het formulier hieronder in en wij zorgen ervoor dat onze vakmannen langs komen om een offerte op maat te maken.


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Via een afvoerbuis wordt er water verzameld om het nadien af te voeren naar de rioleringen. Iedereen heeft graag dat het water vlot wegloopt, daarom kunt u het beste enkele regels volgen in verband met de helling en de buisdiameter van de leiding. Onze vakmannen weten perfect hoe deze geïnstalleerd moeten worden, aarzel dus niet en doe een beroep op hen. 

Kies het juiste materiaal voor een goede werking

Het is niet alleen belangrijk dat u de buizen goed installeert. Overweeg ook heel goed welke materialen u zal gebruiken voor u overgaat tot de installatie. Wij geven u graag enkele tips. 

Gebruik PVC buizen 

Over het algemeen wordt er enkel nog gewerkt met kunststofbuizen. Wij raden aan om te kiezen voor PVC. Deze keuze is voor de hand liggend: PVC is waterdicht en glad. Een gladde buis voorkomt namelijk verstoppingen. Ze hebben daarnaast ook een dikke wand, zijn sterk genoeg voor het doorstromen van warm water en vervormen niet snel.

Nog enkele tips

  • Het is bij de keuze van afvoerbuizen belangrijk om goed na te gaan welke diameter deze moeten hebben. Een architect kunt u hier het best in adviseren. Zo moet de diameter van een buis groter zijn als er meer leidingen aangesloten worden op de hoofdleiding. 
  • Heel belangrijk om geurhinder te voorkomen, is het plaatsen van een geurafsluiter of sifon. Dankzij hun vorm zal er altijd wat water in de buis blijven en voorkomt zo dat er zich onaangename geuren gaan verspreiden.

Help, mijn leiding is verstopt.

Jammer genoeg komt het nog vaak voor dat de buizen verstopt raken. Dat is vaak het geval als ze slecht geïnstalleerd zijn of als er niet gekozen is voor het juiste materiaal. Sommige van deze problemen kunt u zelf oplossen aan de hand van producten. Of door zelf de roosters of zeefjes aan uw wasbakken, douche, bad,… los te schroeven en het vuil er handmatig uit te halen. Soms zit het vuil zo diep, dat u er zelf niet bij kan. Als de verstopping niet zelf op te lossen is, dan kunt u het beste de hulp inroepen van één van onze vakmannen.