Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Vloerisolatie

Vloerisolatie speelt een belangrijke rol op het akoestische en thermische niveau. Bovendien zorgt het er ook voor dat u minder warmteverlies heeft en vermindert energieverlies (17 tot 20% verlies). Denk bij deze delicate procedure goed na over verschillende factoren zoals het materiaaltype dat u gebruikt, de drukbestendigheid, de vorm en aard van de ondervloer, etc.

Wij helpen u bij het analyseren van uw woning, maar voornamelijk met de keuze voor de juiste aannemer. Aarzel niet om ons onlineformulier in te vullen. Wij zorgen er dan voor dat er vakmannen bij u langskomen om een offerte op maat te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een beetje woordenschat

Goed om te weten: het thermische isolatieniveau wordt weergegeven met de K-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter uw woning geïsoleerd is. Zonder in detail te treden, is het belangrijk dat u onthoudt om het wettelijk minimum te respecteren. Informeer u dus goed alvorens u aan deze werkzaakheden begint.

Hoe uw vloer isoleren?

  • Plaats een vloer met een isolatielaag binnenin: dit is het moment om twee dingen tegelijk te doen. U plaatst uw bedekking en uw isolatie in één handeling.
  • Gebruik panelen (in polystreen, polyuthaan of minerale wol): gemakkelijk om te gebruiken en te installeren. Ze kunnen echter wel teleurstellen op het vlak van afwerkingen. Hoeken, randen of contourlijnen kunnen moeilijk zijn om correct te bedekken en er kunnen gemakkelijk koudebruggen ontstaan. Om deze problemen te voorkomen, is het interessanter om de hulp in te roepen van een professional. 
  • Mortel gebruiken: u profiteert hier van een installatie in vloeibare vorm, hierdoor zal het product overal gemakkelijk te plaatsen zijn. Mortel komt in een droge vorm, en het moet aangelengd worden met water en er kan eventueel cement aan toegevoegd worden. Het materiaal bestaat in verschillende vormen: polystreen korrels, polyruthaan, cellenbeton of Argex beton. Laat u begeleiden door een pro om te weten welk materiaal het beste past bij uw ondergrond.
  • Polyuthaanschuim gebruiken (PU): in stijve vorm is dit de beste isolator op de markt. Het is duurder dan de andere, maar de effectiviteit ervan is gegarandeerd. Het lichte gewicht maakt het eenvoudig om het te installeren. Sommige schuimen zijn ook opmerkelijk immuun tegen vuur.

En hoe zit het met de akoestiek?

We denken er niet altijd aan, maar thermische isolatie heeft ook een invloed op de geluiddemping van een kamer. Maar vaak wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende materialen om zo succesvol te isoleren op twee manieren. Zelfs de keuze in vloerbekleding kan invloed hebben op het doordingen van geluid. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil als u gebruik maakt van tapijt of parket bijvoorbeeld.

Goed om te weten: Geluiddemping kan ook gebeuren in het plafond. Maar dat is duurder en u moet een vals plafond installeren. 

Heeft u raad nodig?

Isolatie experts staan voor u te beschikking. Om hen te contacteren volstaat het om deze simpele stappen te volgen: vul het formulier op deze pagina in en beschrijf goed met wat zij u kunnen helpen.