Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Thermische isolatie

Het kan gebeuren dat u vreest voor de winter en dan voornamelijk voor de kou in uw woning en de energierekening die plots omhoog gaat. Door correct alle kamers van uw woning te isoleren op een thermische manier, kunt u deze angst vermijden. 

Wij kunnen u in contact brengen met isolatiespecialisten. Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat er vakmannen bij u langskomen om een offerte op maat op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Bepaal de isolatiekwaliteit van uw woning 

Alvorens u start met een grote klus, moet u een beroep doen op een expert om de energiebehoeften van uw woning te bepalen. Hij helpt u om de meest aangepaste oplossingen te vinden om beter te kunnen isoleren op zo een manier dat het ook een effect heeft op uw energieverbruik. 

Warm in de winter en koud in de zomer

Volmaakt gezien moet een goed geïsoleerde woning u warmte brengen en deze behouden als het buiten koud is. En omgekeerd moet het ervoor zorgen dat het frisser is als het buiten veel te warm is. Hiervoor zijn er verschillende materialen mogelijk:

  • Minerale wol (glas en steen, maar ook uit papier en hennep);
  • Synthetische materialen (Polystyreen, Polyurethaan, PIR);
  • Reflecterende thermische isolatie

Veranderen van verwarming is een slechte reflex

Het komt nog vaak voor dat iemand een andere verwarming neemt alvorens een betere thermische isolatie te overwegen. Het kan goed zijn dat u het beste verwarmingssysteem heeft dat er op de markt is, als uw woning slecht geïsoleerd is, zal alle warmte uiteindelijke verdwijnen.

We herinneren u eraan dat het vaak via het dak is dat er veel warmte verloren gaat. Ook wordt er geschat dat slecht geïsoleerde wanden 75% warmteverlies veroorzaken. Er zijn nog vele andere plaatsen waar u warmte kan verliezen, zoals ramen en deuren, vloeren en kelders. Zorg er dus voor dat u deze allemaal goed onder handen neemt als u geen al te hoge energierekening wilt. 

Een specialist kiezen

Wij brengen u in contact met echte professionals. Vul de aanvraag in en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen.