Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Spouwmuurisolatie

Spouwmuren beschermen uw woning tegen het insijpelen van regenwater. U zult de keuze hebben om deze isolering te installeren aan de hand van injectie of inblazen. Beide manieren zullen geen impact hebben op de esthetische waarde van uw muren. Deze vorm wordt vaak over het hoofd gezien, toch laat het u toe om geld te besparen of zelfs te genieten van regionale premies.

Heeft u interesse in isolering? Doe dan een beroep op een professional en laat u informeren. In ons netwerk ontdekt u voldoende vakmannen uit uw buurt. Vul het aanvraagformulier in en wij maken voor u de afspraken met de vakmannen die voor u een offerte opstellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Het oorspronkelijke doel van spouwmuren was om te besparen op bakstenen, nu worden ze vooral gebruikt al afdichting van onze gebouwen. 

Deze vorm van isolerende wanden wordt vaak gebruikt in de noordelijke regio’s van West-Europa omdat ze de woningen goed beschermen tegen het doorsijpelen van regenwater.

Samenstelling van spouwmuren

Deze muren zijn samengesteld uit 3 delen:

  1. Buitenspouwblad: dit is het zichtbare deel van de muur dat regenwater absorbeert of het droogoppervlak is in tijden van droogte. Deze muur is de eerste barrière tegen het insijpelen van water. 
  2. Luchtspouw of spouw: is het tussendeel tussen de waterhoudende voorwand en de binnenwand. Zijn functie? Capillaire breuk, decompressieruimte en afvoerkanaal. De rol van deze spouw is om ervoor te zorgen dat water niet naar de binnenkant van uw woning komt, het vereist een drainagesysteem om zo water goed af te voeren. 
  3. De beklede binnenwand: metselwerk heeft als functie het ondersteunen van de structuur, maar ook om extra te isoleren. Deze wand kan worden gemaakt uit verschillende materialen zoals beton, houtskelet, kleiblokken,… 

De verschillende soorten

Deze muren kunnen op verschillende manier geïsoleerd worden: 

  • Niet
  • Volledig
  • Gedeeltelijk

En wat kies jij? Om de staat van uw muren te kennen of een diagnose van uw isolatie te maken, kunt u het beste bovenstaand formulier invullen en wij zorgen ervoor dat u in contact komt met onze specialisten. Zij voorzien u gratis van offertes. Het is aan u om verschillende prijzen te vergelijken.

Welke isolatie zal u gebruiken?

Het is simpel: kies het materiaal dat tegen water kan! Het wordt aanbevolen om isolering te gebruiken die niet capillair of hydrofoob is. Kies stijve of semi-stijve materialen zoals minerale wol of hardschuim. 

Voor een gedeeltelijke isolatie is het mogelijk om gebruik te maken van stijve of semi-stijve platen samengesteld uit polystyreen of polyurethaanschuim, cellenglas of glaswol.