Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Muurisolatie

Verhoog uw wooncomfort door het aanbrengen van muurisolatie. Het zorgt niet alleen voor een matige temperatuur in uw woning, ook heeft het een geluiddempend effect. Bent u geïnteresseerd, maar weet u niet waar u een deskundige kan vinden voor deze werkzaamheden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul onderstaand aanvraagformulier in en wij zorgen ervoor dat er professionals bij u langskomen om een offerte op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wij willen u hier vooral wat meer informatie geven over de isolatie van uw binnenmuren. Natuurlijk kunnen onze vakmannen u hierin beter adviseren met hun gespecialiseerde kennis. Ontdek het snel door het formulier in te vullen. 

Lekker warm binnen

Binnenmuurisolatie is niet de meest voor de hand liggende keuze en al zeker niet bij een bestaande wand. Het is heel moeilijk om dit zelf aan te brengen zonder dat er koudebruggen ontstaan aan de scheidingen van de wanden, vloer en plafond. 

In combinatie met gevel- of spouwisolatie is het wel af te raden, aangezien er zo geen lucht meer naar buiten kan ontsnappen en u als gevolg een sauna creëert in uw woning. Dat is fantastisch in de wintermaanden, maar iets minder leuk als de zon terug volop begint te schijnen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om dan een airco of ventilatiesysteem te laten installeren in uw woning. Maar we kunnen niet genoeg benadrukken dat hier de tussenkomst van een deskundige erg belangrijk is om u te adviseren welke vorm van isolatie het best past bij uw woning. 

Heeft u een nieuwbouwwoning of gaat u renoveren? Dan is het interessanter om deze vorm van isolatie te plaatsen. Ook als u bijvoorbeeld geen werkzaamheden mag uitvoeren aan de gevel, dan is het een goed alternatief om uw binnenmuren te isoleren. 

Verschillende methodes om toe te passen

Voor uw binnenmuren kunt u kiezen tussen voorzetwanden of cellenbeton. 

  • Een voorzetwand is een gipsplaat die u plaatst tegen een bestaande muur. Laat altijd wat ruimte tussen deze twee wanden die u kunt opvullen met isolatie. Vergeet tussen de isolatie en de afwerkingslaag geen dampscherm te plaatsen om de condensatie van vocht te bestrijden.
  • Cellenbeton kunt u rechtstreeks aanbrengen. Het heeft een lage dichtheid en is daarom een zeer goede isolator. Let er wel op dat uw muur goed glad is alvorens u deze blokken gaat plaatsen.

Kort overzicht van voor- en nadelen

Voordelen

  • Een warme woning
  • Goedkopere manier om te isoleren
  • U hoeft niet meteen alles te isoleren, u kunt ook kamer per kamer werken
  • Zowel in de winter als in de zomer kunt u deze werkzaamheden uitvoeren

Nadelen

  • U moet de kamers waar u gaat isoleren volledig vrij maken
  • De volume van uw kamers zal verkleinen
  • De originele wand zal koel en vochtig blijven