Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Geluidsisolatie

Lijden onder geluidsoverlast komt regelmatig voor in woningen waar de isolering niet efficiënt genoeg is. Akoestiekspecialisten kunnen ingrijpen om deze overlast voor u te verminderen en er ook voor zorgen dat de geluiden die u maakt, niet binnendringen bij de buren.

Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat er professionals bij u langskomen om een offerte te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Akoestische isolatie begrijpen in 3 punten

  1. Hoe zwaarder, hoe beter het isoleert: dat is de massawet. Een wand die geïsoleerd is met een zwaar materiaal, zal beter zijn dan één die gerealiseerd is uit een lichter materiaal.
  2. Massa-veer-massaprincipe: dit systeem kunt u toepassen bij een dubbele wand. In realiteit worden deze muren van elkaar gescheiden door een veer. De veer kan lucht zijn maar ook een isolatiemateriaal. Het geluid zal tegen de eerste wand botsen en deze doen trillen, de veer vangt dan op haar beurt deze trilling op en werkt als een soort schokdemper. De trilling is nu sterk verzwakt en wordt doorgegeven aan de tweede wand.
  3. Waar lucht kan passeren, passeert ook geluid: hier spreken we over de wet van het afdichten. Als gevolg van een opening of een slechte isolatie van ramen en deuren kan er nog steeds ruis gegenereerd worden.

Welke Interventie kiest u?

Alvorens u ingrijpt en aan de werkzaamheden begint, moet er eerst een balans opgenomen worden. Is de geluidsbron buiten, is de akoestiek van het gebouw operationeel, komt de overlast vanuit het huis,…?

Vervolgens kiest u een oplossing die de overlast beperkt. U kan ervoor kiezen om uw apparatuur te moderniseren of te veranderen. 

Op wie doet u een beroep?

Onze specialisten zijn er om u te gidsen in de verschillende soorten materialen, om u prijsoffers te overhandigen en u de beste partner te laten kiezen. Beschrijf uw project gedetailleerd op deze pagina en wij zorgen voor de rest.