Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Dakisolatie

De voordelen van goed onderhoud en goede verzorging van uw dakisolatie zijn eindeloos. U wint aan warmte, heeft lagere energiekosten, verbeterde geluidskwaliteit en het heeft een positieve impact op onze planeet. 

Deze werkzaamheden zijn niet alleen weggelegd voor professionals, maar doe-het-zelvers hebben niet altijd de kennis over het gamma waarop ze kunnen vertrouwen, zijn niet volledig uitgerust en houden niet altijd rekening met de mogelijke kosten.

De ondernemers uit ons netwerk kennen dit soort klussen als geen ander. Zij kennen de voor- en nadelen van de verschillende materialen, de prijs en hebben een idee hoeveel tijd zo klus gaat kosten.  

Vul onderstaand formulier en wij zorgen ervoor dat er professionals langskomen en een offerte opmaat maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Soorten isolatie

Het gamma is relatief uitgebreid en de keuze van het materiaal is afhankelijk van de prioriteit die u geeft aan de ene of de andere factor. De eigenschappen waar u rekening mee moet houden: 

  • De mogelijkheid om te isoleren en de effectiviteit ervan
  • De compatibiliteit met de drager, de structuur van het dak of de andere materialen die u gebruikt
  • De reactie op vuur
  • De doordringbaarheid
  • De prijs

De materialen die het meest gebruikt worden zijn synthetische (polyurethaanschuim, geëxtrudeerd of geëxpandeerd polystyreen), minerale wol (glas- of rotswol), cellulair glas, kurk of geëxpandeerd perliet. Daarnaast vereist elk daktype (plat of hellend) een verschillende aanpak.

Vraag raad aan professionals om de isolatie te kiezen die het best past bij uw wensen.

Het onderdak

In hellende daken kan men een laag vinden die in de eerste plaatst dienst doet om water te verzamelen en het af te voeren. De impact hiervan op de isolatie is geen uitzondering. Het beschermt de isolatie en de zolder tegen stof en het binnendringen van lucht. 

Het wordt geplaatst boven de isolatie, maar in sommige gevallen is het de isolatie zelf die gebruik wordt als onderdak. Hierop kunt u dus eventueel besparen. 

Gebruikt u uw zolder niet?

In dat geval is het niet meteen nodig om uw dak te isoleren. Het is interessanter om de vloer van uw zolder te isoleren, zo zal de warmte uit lagergelegen kamers minder snel naar boven ontsnappen.