/isolatie-15
/isolatie-15 Isolatie – Bouwklaar
Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Isolatie

Met een goede isolering voorkomt u het verlies van warmte en bespaart u heel veel geld. Vraag bij Bouwklaar tot 5 afspraken aan met professionals die u kunnen helpen bij het isloeren van uw dak, muren en vloeren.Zo vermindert u het warmteverlies van uw woning met maar liefst 30%!

Omdat er zoveel verschillende soorten isolatie bestaan, is het interessant om een beroep te doen op een specialist. Deze kan u helpen bepalen wat voor u het meest geschikte materiaal is voor uw woning. Bouwklaar brengt u in contact met ervaren isolatiespecialisten in uw regio. Vul het formulier in en ontvang tot 5 gratis afspraken. De vakmannen komen op locatie om een offerte op maat uit te brengen. 


Wat zegt uw factuur?

 

Dankzij een goede thermische isolering kunt u tot 60% besparen op uw energiefactuur. Vergeet ook niet dat er premies bestaan om u aan te moedigen om renovaties uit te voeren en u tegemoetkomen in de kosten.

Weet u waar u het meest energie verliest?

Daarom is het aan te raden om te renoveren en te isoleren. Als u hier voor kiest dan kunt u het beste beginnnen met het isoleren van uw dak. U kunt isoleren met behulp van een luchtresistente isolatie . Maar welke kiest u?

Er zijn 4 hoofdcategorieën:

  1. Isolatie met hoge dichtheid (vb. van houtvezel)
  2. Polyurethaan- of polystyreenschuim
  3. Dunne, multi-reflecterende isolering
  4. Isolatie uit minerale wol met dampscherm

Isolatie voorkomt dat energie en warmte uw huis ontsnappen, maar hoe werkt het eigenlijk? Het biedt weerstand tegen warmteverlies, daarom noemen we dat thermische- of warmteweerstand (R), hoe hoger deze weerstand, hoe beter de gebruikte materialen warmte geleiden. 

De werking van warmteweerstand

Bekijk hier de formule: R=d/λ

In deze formule staat de R dus voor warmteweerstand, de d staat voor de dikte van de laag in m en λ staat voor de thermische geleidbaarheid.

Hoe moet u dit begrijpen?

  • Hoe kleiner de coëfficiënt (λ), hoe hoger de weerstand (R)
  • Als ze dezelfde coëfficiënt hebben, dan heeft diegene die de dikste (e) is, de belangrijkste weerstand

KWh ep/m² per jaar duidt het verbruik in Kilo watt per uur per vierkante meter aan op één jaar. 

Profiteer van een goede isolatie in alle seizoenen

In de zomer waarderen we dat de warmte buiten blijft en dat het frisser is in onze woning. Terwijl we het in de winter natuurlijk graag warmer hebben en dat deze warmte constant blijft. Net daarom moeten we isolatie zoeken die niet alleen warmteverlies voorkomt in de winter, maar ook voorkomt dat het te warm wordt in de zomer. 

Om goed te isoleren moet u dus

  • Niet teveel isoleren
  • Geleidelijk alle wanden isoleren, en prioriteit geven aan uw dak
  • Luchtwerende isolatie gebruiken
  • Een goede kwaliteit van uitvoering respecteren door het juist plaatsen van de isolatie

Wilt u uw dak repareren? Een renovatie doen van uw dak en van de isolatie? Vul ons formulier in, zo ontvangt u tot 5 gratis afspraken met professionals die bij u langskomen om een offerte op maat te maken.