Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Elektrische installatie

De kwaliteit van een elektrische installatie is belangrijk in een woning. Het biedt de zekerheid van een helder comfort gedurende het jaar. Het zal ook nodig zijn voor alle apparaten die elektriciteit nodig hebben om te werken, wat neerkomt op bijna alle apparaten in een woning.

Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat echte vakmannen bij u langskomen om een offerte op maat op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waar moet u op letten?

Dergelijke installaties moeten verplicht uitgerust zijn met een verdeelkast. Deze bestaat uit verschillende schakelaars die verbonden zijn aan de verschillende delen op het algemeen elektrisch circuit. Zij zullen de stroom van deze delen stoppen indien ze overbelast zijn. 

De leidingen zijn belangrijk

Er worden in woningen vaak 3 soorten elektrische leidingen geplaatst:

  • 1.5 mm²: de geleider met deze doorsnede is van de bedrading voor verlichting.
  • 2.5 mm²: de bedrading voor standaardstopcontacten met 16 ampères.
  • 6 mm²: de bedrading voor belangrijke huishoudelijke apparaten (bv. Kookplaten) met 32 ampères. 

De stopcontacten

Het is belangrijk om goed te tellen hoeveel stopcontacten u precies nodig heeft per kamer. Limiteer nooit de mogelijkheden, het is beter om er teveel te voorzien dan te weinig. Zo zal u ook merken dat u meer verbindingen nodig heeft in de keuken of in een wasplaats, aangezien hier meer apparaten geïnstalleerd zullen worden. 

De schakelaars

Deze worden ongeveer een meter boven de grond geplaatst. Het geeft enorm veel comfort voor het bedienen van uw netwerk en uw verlichting. U kan kiezen voor verschillende systemen: via infrarood, automatisch of met een lichtindicator die buiten de kamer geplaatst kan worden (dat is bijvoorbeeld interessant voor de kelder of zolder om te weten of het licht daar brand of niet).

Voer regelmatig een controle uit om ongevallen te voorkomen. Een elektricien kunt u hierin meer raad geven en het systeem voor u plaatsen of repareren. Kent u niet meteen zo’n vakman? Doe dan een beroep op onze diensten en wij brengen u in contact met de experts uit uw regio.