Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Zadeldak

Het meest verbreide dak in Europa, bestaande uit verschillende elementen waaraan aandacht besteed moet worden bij het bouwen of renoveren. Lees onderstaand artikel en bepaal wat u nodig heeft. Stel bovendien uw vertrouwen in een van onze vakmensen om uw dakwerken uit te voeren.

Vul onderstaande aanvraag in en wij maken voor u een afspraak met de vakman om een offerte op maat op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Waarmee rekening houden?

U moet nadenken over het resultaat dat u wenst voor uw nieuwe dak vóór u dit soort werken aanvat. Op welke oppervlakte wilt u werken? Met welke materialen wilt u bouwen of renoveren? Welk budget wilt u eraan besteden? Al deze vragen moeten beantwoord worden om een concreet werkplan te kunnen opstellen.

Wat het dakgebinte betreft, bestaan er drie types:

  • Traditioneel 

Bestaande uit verticale massief houten elementen gedragen door grote horizontale balken. Dit is het meest gebruikte type dat wordt toegepast voor individuele huizen.

  • In aan elkaar gehechte lamellen

Hoofdzakelijk bestaande uit gelijmde houten lamellen, mogelijk met nog andere ingewerkte elementen. Deze worden in het algemeen gebruikt voor grote bouwwerken of voor meer complexe architecturale constructies.

  • Industrieel gebinte

Bestaande uit fijnere houten lamellen die gemakkelijk gemonteerd kunnen worden. Deze worden veel gebruikt in nieuwe constructies maar zijn niet geschikt voor de inrichting van een zolder.

Goed isoleren?

Een dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. De eerste mogelijkheid is rotswol, een dikke isolatie (12 centimeter) maar daar moet de diepte van de kepers nog aan toegevoegd worden. Een tweede mogelijkheid zijn voorgesneden isolatiepanelen. Deze zijn beschikbaar in diagonaaldoorsneden maar ook in grotere lengtes voor grote ruimtes.

Welke dakpannen kiezen?

De verwijderde dakpannen kunnen opnieuw worden gebruikt voor het nieuwe dak. Sommige zullen evenwel vervangen moeten worden om de optimale bescherming te behouden. Er bestaan heel wat verschillende dakbedekkingen en uw keuze wordt hoofdzakelijk bepaald door uw gebouw en uw persoonlijke smaak.

  • Dakpannen in beton zijn tamelijk zwaar en groter dan dakpannen in terracotta (maar wel goedkoper). Ze bestaan in verschillende kleuren en ze zijn bijzonder geschikt bij vorst.
  • Dakpannen in terracotta bestaan in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. Ze bieden weerstand tegen alle mogelijke neerslag en temperatuurschommelingen.
  • Natuurleien;zijn zeer authentiek en verschillen onderling van kleur. Dit is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen temperatuurverschillen en onbrandbaar is. 
  • Kunstleien hebben het voordeel beschikbaar te zijn in eenzelfde kleurengamma. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en langdurig bestand tegen vocht.
  • Shingles (leien in bitumen) zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Door hun lichte gewicht zijn ze geschikt voor een lichter dakgebinte en voor uiteenlopende architectuurtypes.

Om uw renovatie- of bouwprojecten of dakgebinte te realiseren, raden wij u aan vakmensen te raadplegen die partner zijn van Bouwklaar zodat u een idee hebt van de verschillende voorstellen die zij voor u hebben.