Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Schoorsteenvegen

Om het risico op een brand te verkleinen, een betere trekking te verkrijgen en zo uw energieverbruik te optimaliseren, is het nodig om uw schoorsteen goed te onderhouden. Het is aan de eigenaar of de huurder om hier regelmatig voor te zorgen. Naast het vatten van vuur, kan het ook gevaarlijk zijn om een koolmonoxidevergiftiging op te lopen. Genoeg redenen om uw schouw regelmatig schoon te laten maken.

Wacht niet tot het te laat is en laat tijdig uw pijpen vegen. Vul het formulier hieronder in en ontvang gratis tot 5 gratis afspraken met professionals die nadien offertes op maat opstellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Verschillende werkwijzen

Van bovenaf 

Als men kiest om te werken op het dak is het heel belangrijk om te weten hoe men voorzichtig met een ladder werkt en hoe men zich veilig kan bewegen op het dak zonder enig risico te nemen.

Om het vegen uit te voeren, laat men stapsgewijs een ronde borstel uit ijzer zakken in de schouw. 

Van onderuit

De schouw moet eerst goed voorbereidt worden. Als u een kachel heeft, is het nodig om alles uit elkaar te halen, dat in tegenstelling tot inbouwcassettes of inbouwhaarden.

De specialist zal het roet verwijderen. Hij zal een aantal stelen moeten toevoegen aan zijn set om de reikwijdte te vergroten om zo de bovenkant te kunnen bereiken. Dat is de meest gebruikte methode.

Voor een goede samenwerking kunt u het beste de hulp inroepen van een specialist uit ons netwerk om zo zelf geen enkel risico te lopen.