Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Dakconstructie

U bent uw woning aan het opbouwen en alle verdiepingen staan recht. Dan moet u nu beginnen aan het bovenste gedeelte van uw huis: het dak. Alvorens u uw pannen zal bevestigen, moet u eerst een dragende constructie bouwen: het dakgebinte.

Het wat? Hoe moet ik dat zetten? Waar moet ik beginnen? Het zijn vragen die bij de meeste mensen die nog nooit een huis gebouwd hebben, waarschijnlijk meteen naar boven komen. Gelukkig kunnen wij u een oplossing bieden voor al deze vragen: de vakmannen uit ons netwerk.

Wilt u graag een professional die u ondersteunt gedurende deze werkzaamheden? Stuur dan uw aanvraag, die u kunt invullen op het formulier hieronder, naar ons door en wij laten onze vakmannen weten dat u hen nodig heeft! Wij zullen nadien ervoor zorgen dat de vakmannen bij uw langs komen voor een opmaat gemaakte offerte.  


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Hellende constructie: het begin

U heeft beslist: het bovenste gedeelte van uw woning moet hellen. Dan zal u gebruik moeten maken van dakspanten. Dat zijn vaak houten balken die verticaal lopen vanaf de dakrand tot helemaal aan de nok. Ze worden de belangrijkste vorm van ondersteuning voor de overdekking van uw woning. Belangrijk bij de opbouw is dat de spanten op een gelijkmatige afstand geplaatst moeten worden die ligt tussen ongeveer 30-60 centimeter. 

De verschillende gebinten

Naast de traditionele uitvoering, die we hierboven al uitgelegd hebben, bestaat er ook een prefab- of industrieelgebinte. Deze vorm bestaat uit smalle panlatten die ook op een regelmatige afstand geplaatst worden, hier is dat vaak tussen 50 en 60 centimeter. Aan de hand van metalen verbindingen worden de elementen aan elkaar gezet om er een geheel van te maken. Deze structuur is minder duur en gemakkelijker aan te brengen.

Kies de juiste houtsoort

Om deze belangrijke ondersteuning zo goed mogelijk uit te rusten, is het van groot belang dat u de juiste houtsoort kiest. Wat de belangrijkste criteria zijn? Het hout moet een goede weerstand hebben, sterk zijn en duurzaam. 

Nog vragen of informatie nodig?

Heeft u nog vele vragen of wilt u graag nog wat extra informatie over de verschillende houtsoorten? Dat kan, maar dan richt u zich best tot onze professionele dakdekkers. Zij hebben namelijk een antwoord op al uw vragen voor deze specifieke werkzaamheden. Hoe kunt u contact opnemen? Door het formulier hierboven in te vullen!