Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Sloopwerken

Een muur, een deel van een woning of een volledige woning afbreken is geen gemakkelijke zaak en er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren.

Alle materialen en werkmethodes stellen hun eigen specifieke problemen en moeten dus op gepaste wijze worden behandeld.

Vul onderstaande aanvraag in en wij bezorgen u tot vijf afspraken met professionals die bij u langskomen om uw klus te bespreken. Zij brengen nadien een offerte uit. U kiest vervolgens de vakman met wie u wilt samenwerken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

U wilt een volledige woning afbreken?

In de meeste gevallen heeft u een sloopvergunning nodig voor een goede verloop. Deze vergunning kunt u aanvragen bij uw gemeente. 

De veiligheidsregels voor de werf zijn strikt en zeer belangrijk, u moet dus de adviezen van de betrokken aannemer goed opvolgen. De sloopwerkzaamheden kunnen handmatig of mechanisch gebeuren. Als u de tweede mogelijkheid kiest, kan daarvoor verschillende machines gebruikt worden, zoals een graafmachine, een bulldozer of een grijper die op de graafmachine wordt gemonteerd. Al deze uitrustingen hebben eigen specifieke kenmerken en worden gebruikt voor het afbreken van de verschillende materialen die binnenin een gebouw worden gebruikt.

Er kunnen ook andere methodes worden gebruikt, zoals opblazen, snijden of inzakken. Bij het opblazen worden explosieven gebruikt die erg doeltreffend zijn, maar die specifieke voorzorgsmaatregelen in termen van veiligheid vereisen. Bij het snijden worden zeer precieze insnijdingen gemaakt zodat het gebouw gecontroleerd en zorgvuldig afgebroken kan worden. De laatste mogelijkheid is het laten inzakken, waarbij de aannemer eerst grote gaten boort in de muren waarin hij materialen injecteert die scheuren en barsten veroorzaken, zodat het gebouw uiteindelijk inzakt.

Wij raden u af om dit soort werkzaamheden zelf uit te voeren vanwege het gevaar dat hiermee gepaard gaat. U kunt een beroep doen op een vakman die u gedurende heel het proces helpt om het gewenste resultaat te bereiken.

U wilt een deel van de woning afbreken?

U wilt een muur of een tussenwand afbreken, dan raden wij u aan om advies te vragen aan vakmensen, want niet alles kan worden afgebroken, of ten minste niet gemakkelijk.

Een draagmuur heeft een dikte van een dertig centimeter. Om een dergelijke muur af te breken moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen om te vermijden dat het hele gebouw ondermijnd wordt.

Een tussenmuur is meestal niet meer dan tien centimeter dik en veroorzaakt normaal geen grote schade aan het gebouw.

Het puin moet worden afgevoerd en gerecycled worden in overeenstemming met bepaalde normen. In dat geval moet een container ter beschikking staan. Het afval moet daarna worden afgevoerd, behandeld en gerecycled worden in specifieke afvalverwerkingsbedrijven.