Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Nieuwbouw

Een nieuwbouwproject is een langdurig project die het u het beste kan laten uitvoeren door een professional. Om u te helpen bij uw keuze, geeft Bouwklaar u de essentiële stappen en enkele goede tips die u kunnen helpen als u een huis gaat bouwen

Wilt u uw woning laten bouwen en bent u nog op zoek naar de ideale partner? Vul dan onderstaande aanvraag in en ontvang van ons tot wel 5 gratis afspraken met vakmannen die bij u langs komen om uw klus te bespreken en een offerte uit te brengen. U hoeft dan enkel nog te kiezen met wie u wilt samenwerken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Vragen die u zich moet stellen

Begint u aan een nieuw project en weet u nog niet goed welke weg u wilt inslaan met uw nieuwbouwproject? Probeer bovenstaand formulier zo goed mogelijk in te vullen en wij helpen u graag verder. Zijn niet alle velden even duidelijk of wilt u wat meer uitleg over de mogelijke woningen die u kan laten bouwen? Lees dan zeker verder. 

Type woning: bungalow of een woning met verdiepingen?

Het grote voordeel van een gelijkvloerse woning is dat alle kamers gemakkelijk toegankelijk zijn en dat er geen trappen aanwezig zijn. Zo is de woning ideaal voor gezinnen met kinderen, gehandicapten of ouderen die moeite hebben om zich te verplaatsen. 

Een woning met verdiepingen is op haar beurt zuiniger omdat het minder fundering en dakbedekking vraagt dan een bungalow met een gelijkwaardige woonruimte.

Bouwstijl

  • Traditionele huizen stellen niet teleur. Het zijn bekende en betrouwbare bouwstijlen die door vele ondernemers aangeboden worden.
  • Moderne huizen voldoen vaak aan specifieke criteria, vooral op het gebied van energie. Zij worden gebouwd om natuurlijke hulpbronnen effectief te gebruiken. Hout wordt vaak gebruikt in moderne woningen. Het geeft een warme en gezellige uitstraling, terwijl het ook helpt isoleren.
  • Hedendaagse woningen zijn vaak woningen waar men een architect inschakelt om zijn creativiteit op bot te vieren. In de hedendaagse woningen vinden we ongebruikte elementen die geheel in harmonie zijn met de hedendaagse trends: beton dat gebruikt wordt voor trappen of om een constructie te creëren met compartimenten, gladde en witte gevels, gevarieerde perspectieven in huis, transparante effecten als gevolg van de optimalisatie van de ramen, houten gevelbekleding met een betonnen onderbouw, een mengeling van materialen,…

Bouwtype

  • Massieve muur (volle): Het gaat hier over muren met bakstenen met terracotta honinggraatmotief. Deze bakstenen zijn 100% naturel en dienen zowel de muur als de isolatie. De voordelen zijn eindeloos: weinig condensatie, slaat overdag warmte op en laat het ’s nachts vrij, zorgt voor gemiddeld 10% energiebesparing in de winter ten opzichte van een traditionele woning, enzovoort. 
  • Houtskeletbouw: dit is de meest voorkomende vorm van skeletbouw. Bij deze structuur bestaat de skeletbouw uit houten ribben waartussen isolatiemateriaal kan geplaatst worden. 
  • Ecologisch: dit type huis is uniek, het kan niet gedefinieerd worden door specifieke bouwkenmerken. Het algemene idee is om alleen materialen te gebruiken die 100% natuurlijk zijn, slechts minimaal of helemaal niet verwerkt zijn, het energieverbruik gedegradeerd werd tijdens de bouw, enz. Het klopt dat dit type woning meer kost om te bouwen dan andere types, maar de winst die u maakt op uw energieverbruik is aanzienlijk hoger. U kunt genieten van premies voor de bouw en uw kosten zullen sterk dalen eenmaal u in de woning woont. 

Ondernemers en architecten

Gewenste diensten

• Sleutelklaar: sommige aannemers bieden complete, individuele woningen aan, afgeleverd na hun creatie. Het is een formule waarbij men de prijs van het huis al kent nog voor het gebouwd is en waarvan de uitvoering zeer snel gaat, aangezien de plannen al vastgelegd zijn. Uw papierwerk zal nog nooit zo gemakkelijk geweest zijn dankzij de sleutelklare formule. 

• Half afgewerkte woning: het huis wordt gedeeltelijk gecreëerd. De lucht- en waterdichtheid worden afgewerkt: ruwbouw, timmerwerk, daken en externe houtwerken. U kiest deze optie als u geld wil besparen en zelf de klus wilt afmaken. 

Heeft u een bouwvergunning? 

Enkele praktische zaken

  • Wat is uw geschat budget?
  • Financiering van de verbouwing: cash, kredietaanvraag, verkregen krediet of andere?
  • Gewenste duur van de verbouwing?

Vraag een afspraak aan

Een huis bouwen met de hulp van Bouwklaar? Vul het formulier in en ontvang tot 5 gratis afspraken met professionals die bij u langs komen om een offerte op maat uit te brengen. U kiest vervolgens de juiste vakman.