Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Toilet

Een toilet renoveren of installeren is geen klusje dat u zomaar zelf kan opknappen. U moet het juiste materiaal kiezen en zorgen voor de juiste plaatsing zodat het niet in de weg zit van een eventueel evacuatieplan. Het zou handiger zijn om voor de plaatsing of renovatie u te laten bijstaan door een loodgieter die zijn vak kent.

Is uw WC verstopt? Ook hier is de tussenkomst van een deskundige vakman onvermijdelijk. Vul daarom dan ook onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat er professionals langskomen om een offerte op maat op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een nieuwe installatie plaatsen

U heeft net een huis gebouwd en er moet een toilet geïnstalleerd worden of is ze gewoon aan vernieuwing toe? Dan kunnen er zich twee scenario’s afspelen: u vervangt gewoon de toiletpot door een andere of u verandert het systeem. In dat laatste geval is het nodig om een vakman te contacteren. Voor een WC met vergruizer zal de installatie volledig anders zijn.

De afvoer ligt klaar

In theorie is deze installatie heel gemakkelijk. Het volstaat om het reservoir en de toiletpot op de voorziene plaats te installeren. Op de grond moet u enkele gaten boren om zo het toilet met schroeven te verankeren. U kan hier ook oude bouten gebruiken indien u dat wenst. Naargelang uw ondergrond, tegels, planken of beton, zal het boren anders zijn. Kies de juiste lengte om het boorgat te maken en sluit vervolgens het apparaat aan.

De afwerking omvat de installatie van de WC op de juiste plaats, het aanvijzen van de schroeven in de voet en het aanbrengen van silicone. Op het einde monteert u de bril.

Nog geen afvoer?

In dat geval is het noodzakelijk dat een professional u komt helpen. Het zijn ingewikkelde werkzaamheden en vereisen de kennis van een loodgieter.

Een verstopping vrijmaken

U kan zelf oplopend water weg laten lopen door het probleem aan te pakken met producten. Maar soms blijft de verstopping bestaan en kunt u zelf meer schade aanbrengen dan gewenst. Doe daarom een beroep op een geschoolde arbeider. Hij zal nagaan waar in uw afvoerleiding de verstopping zit en welke ingreep nodig is. Bij een kleine verstopping zal hij te werk gaan met een plopper, wat u eventueel ook zelf kunt proberen. Maar als de verstopping van grotere aard is, dan zal het nodig zijn om een vacuüm truck of een waterstofzuiger te gebruiken. En dat zijn slechts enkele voorbeelden van apparaten die hij kan gebruiken.