Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Laat u verleiden door een inloopdouche

Gepubliceerd: 18-02-2017 14:09

Ze komt steeds meer voor in moderne badkamers en wordt geapprecieerd door haar elegantie, haar design en de grootte. We hebben het over de Italiaanse douche. Deze inloopdouche wordt gekenmerkt door de platte ondergrond die vaak gelijk loopt met de gewone vloer en kan uitgerust worden met extra hydromassage. Alvorens u bezwijkt voor haar charmes, vertellen wij u graag iets meer over de verschillende elementen van deze rustgevende cabine:

De douchebak

De bak kan vierkantig, rechthoekig of in een hoek gevormd zijn en kan gerealiseerd worden uit acryl, keramiek, kunststof, beton, marmer of teakhout. Het vangt het water op dat uit de kraan stroomt. U kunt ervoor kiezen om een bak ingewerkt te hebben in de vloer of eentje die geïnstalleerd wordt op de vloer.

Bij de italiaanse versie wordt er meestal een rechthoekige bak gekozen. Het zal noodzakelijk zijn om deze te plaatsen in uw vloer. In aanvulling van de eerder genoemde materialen, kunt u kiezen voor de luxueuze uitstraling van kiezel- of mozaïeksteentjes.

Het kraanwerk

Samengesteld uit de douchekop en -kolom (plus de kraan en de slang die zorgen voor de aanvoer van water en de temperatuur ervan), is het kraanwerk een mooi en esthetisch geheel. Net zoals de bodem, kan de kolom uit verschillende materialen bestaan – gegoten plastiek, teak, bamboe, aluminium, glas, marmer,.. U heeft voldoende keuze.

Bij de meest ontwikkelde douchekolommen, is er ook een hydromassage functie toegevoegd, dat meer en meer succes kent.

De wanden

De inloopdouche wordt gekenmerkt door de afwezigheid van deuren, waardoor u er meteen kan instappen. Slechts een wand uit glas of een spiegel scheidt de installatie van de rest van de badkamer.

Bij de klassieke versie kiest u de deur die het beste past in uw badkamer. In glas of in transparant plastiek, sommige zijn goedkoper of nemen minder plaats in, het is aan u om hierop in te spelen. U kan kiezen tussen schuif-, draai-, vouwdeuren of zelfs deuren voor hoekinstap.

Een werk voor specialisten

Tot slot moet u er rekening mee houden dat de installatie weggelegd is voor ondernemers die precies weten wat ze doen. Bouwklaar helpt u om in contact te komen met professionals. 

De installatie vraagt veel werk. Naast de werkzaamheden aan de grond, moet u er ook bij stil staan dat het in elkaar zetten op een professionele manier moet gebeuren om geen lekken of openingen te krijgen. De kosten zijn zeer variabel. Aarzel daarom niet om een beroep te doen op een gespecialiseerde vakman. Dankzij Bouwklaar kunt u tot 5 afspraken met professionals ontvangen.